Änglar

Jag har under flera dagar, vid flertalet gånger tänkt på änglar. Änglar är inget jag funderar särskilt ofta över, kanske är det dödens närvaro som gjort att de dykt upp. Änglar har en lång historia och finns omnämnda i flera religioner som islam, judendomen och kristendomen. I religionen är änglar andeväsen som fungerar som sändebud. Men änglar är det många som kan ta till sig och man behöver inte ha en religiös tro för att tro på änglar. Det visar inte minst det stora utbudet av avbilder av änglar.

Jag läste en intressant tolkning om änglar . Där änglarna var vårt överjag som står för det ”rätta” och gudomliga och demonerna är det omoraliska detet, utsända från helvetet. Människorna är jaget som slits mellan lockelsen från demonerna och den rätta vägen. Denna tolkning har verkligen Freudglasögon på sig!

Ibland känns det som om vissa människor är änglar. Människor som gör gott utan att räkna med egen vinning. Människor som bara räddar en situation eller en människa. Det är vardagsänglarna. Jag tror att alla känner minst en sådan person.

Det finns en fantastisk kvinna, Lehna Edvall som skapar betongänglar som placeras ut över hela världen sedan 2004. Dessa änglar placeras ut som en motpol till alla ondska i världen. Människor som Lehna skaparinte bara änglar utan även hopp! Googla och se bilder på hennes vackra skyddsänglar.

Det händer en massa hemskt i världen. Det finns ondska och lidande. Men alla har vi ett val, där vi kan välja att göra gott. Att faktiskt bli en vardagsängel utan vingar!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s