Tekniken förändrar!

Böcker är som ni vet ett kärt ämne för mig. Har idag funderat över hur härligt det är att kunna ha tillgång till böcker. Har börjat läsa även på surfplattan, det är ett smidigt sätt att läsa och att snabbt kunna få ta del av en bok.

Det håller på att ske en stor revolution inom bokbranschen.  E-boken har verkligen slagit igenom och talböcker har fått ett uppsving med hjälp av all ny teknik. Plötsligt så ges det ut böcker på massor av andra sätt än traditionellt via förlag. Jag funderar över hur det påverkar kvaliteten på de böcker som kommer ut. Finns det en risk att det urholkar eller är det berikande att böcker som inte kunnat passera genom nålsögat når en publik ändå? Jag tror inte att man vet konsekvensen ännu.

Jag undrar också vad som kommer hända med böckerna. Jag hoppas att de inte går samma öde till mötes som cd-skivan, tänk vilken statussymbol ett välfyllt cd-ställ var för inte alltför längesedan. Nu är de bortglömda och ersatta av Spotify!

Jag gillar ändå pocketböcker bäst, billigt och bekvämt format och gör inte så ont när man får den på näsan när man somnar ifrån läsningen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s