Värme

Det finns många sorters värme. Idag har det varit en helt fantastisk sommardag med tropisk värme. Det blev faktiskt fyra dopp i havet idag. Det var kallt men det var bara skönt eftersom luften var så varm. När jag låg där på filten och njöt så kom ordet värme upp och då beslöt jag att det fick bli dagens bloggämne.

 Det finns många sorters värme. Rykande het glögg ger värme, solens strålar värmer oss, ett leende kan ge värme i själen och ett par levande ljus eller en brasa ger ett rum en trevlig värmande atmosfär.

 Har du någon gång nästan kunnat ta på en stämning när du klivit in i ett rum? Fast det är tyst så kan man känna kylan, men lika gärna värmen mellan människorna som vistas där.  Det registreras blixtsnabbt i våra hjärnor. Det är som om vår hud hade en termometer som det bara är att läsa av. Det är intressant med mänsklig värme. Jag har konstaterat att det finns två sorter. Den ena är den värme som en person utstrålar via sin personlighet. En del människor behöver bara visa sig i ett rum för att stämningen ska bli bättre, deras omtänksamhet skapar trygghet och glädje. Människor som utstrålar värme får ofta värme tillbaka. Det är som en bumerang effekt. Tyvärr finns det människor som ger precis den motsatta effekten i stället. Den andra mänskliga värmen är mycket intimare, kroppsvärmen, i alla fall om man delar den med en annan person! Då tänker jag på en riktigt lång sömnvarm kram av ett barn!

 Min sexåring sa idag att hon gillar värme om den är lagom varm och kyla om den är lagom kall. Jag undrade då hur man vet om det är lagom varmt. Hon svarade på 6-åringars självklara vis:  -Lagom varmt är det om man inte är stekvarm eller isbitskall.

 Värme är något som är livsviktigt – så låt oss ta alla tillfällen i akt att sprida lite värme!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s