Vad är viktigt för dig på ett jobb?

Har suttit och spånat idéer inför en miniföreläsning och gruppdiskussion på temat Vad är viktigt för dig på ett jobb? Ibland är det bra att stanna upp och fundera över vad som är viktigt för mig på ett jobb. Det är ju där drivkraften finns för att bli en riktigt bra medarbetare eller för att kunna bli en riktigt bra medarbetare om man nu saknar jobb. Att fånga drivkraften är inte så lätt, speciellt när man haft ett par misslyckande tidigare om man söker jobb och inte ens kommer till intervju.

Funderade över vad som är viktigt för mig i ett jobb. Jag behöver menigsfulla arbetsuppgifter och då menar jag att jag måste kunna göra skillnad. Jag tar också gärna ansvar för att kunna påverka och hitta lösningar. Men det som ger mig mest, som får mig att blomma, är samtalet mellan mig och en annan person, i syfte att hitta en väg för att komma vidare för den personen och då få se glöden tändas. Vad får dig att blomma i ditt arbete?

Annonser

One thought on “Vad är viktigt för dig på ett jobb?

  1. Tycker detta är en mycket spännande fråga! Har precis jobbat med denna fråga ute hos en av mina kunder. Svaret på frågan i det fallet var: kollegerna. När man kollar upp vetenskapliga studier kommer man oftast fram till svaret: Det viktigaste är stödet från kollegorna och att vi tillsammans jobbar mot samma mål.
    Låter ganska fint tycker jag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s