Håkan Hellström konsert i bakgrunden genom fönstret, tre sovande tjejer, själv är jag utsträckt på madrassen lite sliten efter dagens traillopp men så nöjd!

Nostalgi. Har dessa dagarna tillbringat mycket tid med min 7 månaders systerdotter. Så mysigt och vilka tillbaka blickar till mina egna flickors bebistid. Kladdetstidsålder med lika mycket mat utanpå kroppen som inuti. Ett barn som kryper och reser sig mot allt och som man måste passa hela tiden. Jag har gjort det…och uppskattar ännu mer att mina tjejer är så självgående och kompetenta. 

Det är härligt att minnas men härligare att leva i nuet! Och som avslut, allt har sin tid!

Annonser

Helt tagen av programmet Project Playground som går påTV3 nu. Vilka fantastiska unga tjejer som har drivit igenom sin dröm om att stötta och hjälpa barn och ungdomar till en bättre barndom i en kåkstad i Kapstaden. Jag beundrar alltid människor som gör skillnad och som gör det med sitt engagemang. Tårarna bara strömmar nerför mina kinder. Det är så fint och jag blir så varm i hjärtat av att man även låter funktionshindrade få en plats i deras verksamhet och låter dem utvecklas.

I Sverige har vi kommit en bra bit längre, men vi får inte glömma bort att det finns barnfattigdom även i Sverige. Det finns barn som inte får så mycket mat som de behöver, som inte får nya glasögon vid behov, som inte har vantar att sätta på kalla händer, exemplen är många. Det var upptäckten av att dessa barn fanns i min närhet som gjorde att jag engagerade mig i Rädda Barnen lokalt. Jag har varit aktiv men just nu räcker inte tiden till för ett engagemang rent fysiskt. Jag vill gärna återigen stå med insamlingsbössan för jag vet att det gör skillnad både för barn i vår närhet men också för barn i världen!

Bli gärna medlem i Rädda Barnen och du får en riktigt intressant tidning ett par gånger om året!

Ingen kan allt men alla kan något!

 

 

Bild

Idag har jag inhandlat lite småsaker att fylla påskäggen med. Jag brukar lägga i tex läppglans, pysselsaker och solglasögon så att det inte bara blir godis. Hörde i dag på nyheterna att i snitt äter svenskarna 17kg godis per person och år. Jag förvånades inte av mängden, trodde faktiskt det var mer. Ofta när jag är och handlar så förundras jag över vilka stora påsar med godis som ligger i vagnarna. Tänk vad storleken på påsarna har ändrats. Tror att det är många som känner igen bilden ovan. Köptes det 10 bitar godis i en sådan påse så tyckte jag att jag hade mycket godis! Vad skulle du vilja ha i ditt påskägg?